onsdag 13 maj 2015

Insidan visas utåt


"Nej jag är inte ytlig alls!" Så sa jag till min pojkvän för ett tag sedan och svaret jag fick var väl inte det jag ville ha direkt. Han sa "Men skulle du kunna lägga upp någon bild på din blogg på dig som inte är bra?" I all hast svarade jag att det är klart att jag skulle kunna göra det. Sen idag så kom tanken tillbaka till mig, skulle jag verkligen kunna göra det? Jag tror att det är många som glömmer bort de där hundratals bilderna man tar men aldrig visar, dom där behind the scenes-bilderna. När man får solen i ögonen, får någonting äckligt i munnen, råkar snubbla eller är full... nej dom bilderna håller man ju helt för sig själv men varför då? Dom är ju jätteroliga!

Så varsågod, bilderna jag helst vill glömma bort, här med beskrivning! 

Förklarar någonting med solen i ögonen som för mig är väldigt självklart.
Misstänker att jag snubblar på mig själv och håller på att falla pladask ner i snön men försöker rädda mig själv genom att flaxa som en fågel.

Endast för att bota självgodheten.

Mormor spottade både sushi och vatten på samma gång över middagsbordet. Min reaktion var helt befogad!

Studenten, lite på snusen möjligen och med en känsla av total frihet.


Man ska inte äta syrener, det vet jag nu.

Maskerad, jag lovar. 1,2,3, fanta och rosé! 

Japp, jag ramlade rakt ner när jag stod rätt upp. Det är någonting jag gör väldigt ofta.
Jag tvivlar på att jag, när jag tog detta kort, försökte se så snygg ut. Men kanske att jag tog kortet för att jag ville minnas hur påverkad jag var den kvällen. Om så är fallet så bör jag nog tänka över mina alkoholvanor och skaffa mig en hobby.

Just pillat in snusen-fejset!

Här tror jag att jag endast är ute efter att härma min knasiga häst. 

Nä, dessa bilder skyller jag helt på den där störda pojken som aldrig kan se normal ut. 



Translation
My boyfriend asked me the other day if I ever show some of the less lucky photos of me on my blog. Well, I never do so I started to wonder why. We all have behind the scenes pictures so why not show them? Here they are,  have fun! 


Caroline

tisdag 12 maj 2015

Volontärer efterlyses!




Nu drar det ihop sig till årets stora loppishändelse, Vintagebloppisen, som kommer hållas i Gamla stan den 31 Maj. Vi är ännu kort om volontärer så vill du få chansen att se bakom kulisserna på bloppisen och alla workshops så anmäl dig som volontär. 


Det finns inte jättemånga platser kvar så anmäl dig till vintagebloppis@gmail.com
Märk mejlet med "Volontär"
Ansökningen ska vara inne senast den 22 maj!

Besök hemsidan Vintagebloppis.se för mer information!

Caroline

Morgonstund


När jag mår dåligt och går in i mig själv försöker jag alltid hitta på någonting att pyssla mig för att inte gå ner mig ännu mer. Vissa perioder gillar jag att virka och då gör jag det från morgon till kväll och andra perioder så ritar jag. Nu är jag helt inne i blommor och kryddor. Det är nog mest för att distrahera mina onda tankar. Mynta, basilika, persilja och citronmeliss växer upp i sina små krukor i köket och mitt sovrum fylls med fler växter för varje vecka. Det är någonting magiskt med att få frön att gro. Förra veckan köpte jag en påse krassefrön som jag planterade i en kruka jag köpte samma dag. Det är så lätt, man behöver bara strö fröna på jorden och sen vattna lite så kommer det skott efter bara några dagar. Efter en vecka är de redo att klippas av och ätas. Det finns dagar då jag bara vill sova bort hela dagen. Det är fysiskt svårt att lämna sängen för kroppen är tung som bly. När jag då kommer och tänka på att det kanske har börjat växa i mina krukor i köket blir det lättare att kliva upp. 


Translation
When I feel bad I always try to find something to do so I don't get even more lost in my depression. Some periods I like to crochet and other times I like to draw and paint. Now I am completely into flowers and spices. Mint, basil, parsley and lemon balm grows up in their small pots in the kitchen and my bedroom is filled with plants and flowers. There is something magical about getting seeds to grow. Last week I bought a bag of cress seeds that I planted in a pot I bought the same day. It's so easy, you just need to sprinkle the seeds on the soil and then watering a little bit. The green plants will show after just a few days. After a week they are ready to be cut and eaten. There are days when I just want to sleep the day away. It is physically difficult to leave the bed cuz the body is heavy as lead. When I think that it might have started to grow in my pots in the kitchen it's easier to get up.

Caroline

söndag 3 maj 2015

Stoltheten och tantblomman


Stolt, ja det är nog mitt mellannamn. Hjärnan har så lätt för att bestämma sig för dumma saker och det tar väldigt lång tid innan den öppnar upp för nya idéer. Ett bra exempel är min inställning till pelargoner. Denna fantastiska, hemtrevliga blomma som håller hur länge som helst har jag sedan barnsben haft någonting emot. Min skola bestämde att hela klassen skulle åka på klassresa till Stockholm och gå på en utställning om Elsa Beskow, vilket blev mer katastrof än lärorikt. Guiden vi fick hade inte anpassat turen så den passade till ett stort gäng 7-8åringar. När vi tvingats titta på dessa pyttesmå bilder i vilket som kändes som flera timmar säger guiden "Elsa använde pelargoner i sin bok om Den lilla lilla gumman. Det är ju trots allt en tantblomma." 
Tantblomma, det är det enda jag kommer ihåg av vad hon sa. Idag trotsade jag min stolthet och gick till blomsteraffären och köpte mig min allra första pelargon! Jag köpte även en pytteliten palm att ha i bokhyllan och en murgröna som nu pryder balkongen. 





Translation 
Proud, yes it's probably my middle name. A good example is my attitude to the geraniums. This fantastic, homely flower I have since childhood had something against. My school decided that the entire class would go on a class trip to Stockholm and go on an exhibition of Elsa Beskow, a swedish writer and artist. The guide we got had not adjusted the tour to fit for a bunch of 7-8 year old kids. When we where forced to watch these tiny images which seemed like several hours, says the guide "Elsa used geraniums in one of her books. It is, after all, an old lady flower."
It's the only thing I remember of what she said. Today I defied my pride and went to the florist and bought my very first geranium! I even bought a tiny palm tree to have in my bookshelf and an ivy that now adorns the balcony.

Caroline

lördag 2 maj 2015

Sen kom den ljuva sommaren, med lust och fägring stor


De flesta jag har pratat med sover så djupt och gott att de aldrig kommer ihåg vad de drömmer. Sån är inte jag. Mitt ytliga sovande gör att jag kommer ihåg nästan allt jag drömmer och det är jag glad för. Jag har fyllt många sidor i min anteckningsbok med drömmar. När jag vaknade denna morgon ville jag helst av allt bara somna om, jag ville inte lämna den fina världen jag var inne i. En stor sommaräng fylld med blommor som kantades av en lövskog. Min röda stuga hade fantastiskt fina tapeter och ett gammalt kök i vaniljgula toner. Det gick en liten stig genom ängen från stugan och ner till glittrande vatten. Jag gick ut på bryggan och satte mig och plaskade med fötterna i det varma vattnet och kände solen som brände mot ansiktet. Doften av syren och björk och en totalfrihetskänsla hade infunnit sig. Jo som vanligt hände det en massa skumma saker som det vanligtvis gör i drömmar som att alla mina vänner flyttade in i stugorna runt om och att min hovslagare var allas våran privata busschaufför och sjöng svenska reggaelåtar. Känslan jag hade när jag vaknade var helt underbar. Jag hade sommar i hela kroppen. Nu längtar jag verkligen till semestern.

Dessa bilder tog jag i slutet av sommaren 2014 i mitt kära Hälsingland.



 Translation
Are you one of those who sleep so well you don't remember your dreams? I'm not, I remember almost all of my dreams and sometimes they are so strong I'm writing them down. This morning I woke up with the most wonderful feeling. I dreamt that I was living in a cabin on a big meadow filled with flowers and that was surrounded with a birch forest. There was a small path from the cabin to the glittery blue water. When I woke up I realised how much I'm longing for vacation! I took these pictures around my grandma's house last summer. 

Caroline