måndag 27 juli 2015

Bildskatt

Anna och vän på cykelsemester.

Vad kan man göra en ruskig dag som denna? Jo man kan ta och städa ur ett dass som inte har använts på 12 år. Sen när det ramlar ner för mycket spindlar från taket och näsan är fylld med damm så kan man gå inomhus och titta igenom de gamla familjealbumen från mormors sida av släkten. Här nedan visas det bilder på gammelmormor Anna och gammelmorfar John i sina ungdomsår på 30-talet.  


Här har vi morfar John så stilig i keps. 


Uppstyrda foton tagna hos en fotograf i alla ära, men visst drar det lite i smilgroparna när man ser denna bild? John ligger längst bak i högen.


 John och Arbetskamraterna. Hästarna är avsvalkade med vatten efter dagens arbetspass i och ska nu ut på ett välförtjänt bete. 


Till vänster i bilden ser vi Anna och hennes far.


Hurmorsskolan 1934, Anna längst till höger.



John sitter på trappen till sommarstugan. 

Oh vad jag har mysche bilder att visa men de andra får vi  ta vid ett annat tillfälle!


Translation
Photos from the family album from the farm! Here's my great grandma and grandpa, Anna and John in the 1930s! 

Caroline

lördag 25 juli 2015

En flyr från stan


Regntunga skyar, men vad gör väl det? Igår hoppade jag in i  bil som tog mig upp till Hälsingland. Precis efter att vi lämnat Stockholm somnade jag. Storstadspulsen suger musten ur mig så nu är det skönt att äntligen få uppleva en riktig svensk sommar! En svensk sommar med miljontals mygg, kalla sjöar och regn, regn, regn!




Translation
Yesterday I escaped town, I just can't be in the city during the summers. 
Finally I'll get to experience a real swedish summer with millions of mosquitoes, cold seas and rain, rain, rain! 

Caroline

tisdag 21 juli 2015

29 dagar kvar på semestern- noll sommarkänsla




För några veckor sedan var jag ute och botaniserade bland stadens alla vintagebutiker i jakten på den perfekta sommarklänningen. Men hittade jag någon? Ja, en som var på tok för stor för mig. Inte är det så lätt heller att klä sig som en sommardröm när himlen är tung av moln och regnet öser ner. Nej, jag har ingen sommarkänsla längre. Varje gång jag fått till riktigt snygga lockar i håret har det varit så fuktigt i luften att dom har försvunnit så fort jag stuckit ut näsan genom dörren. På sommaren ska man bada, ligga på stranden och glassa i solen med solglasögonen på. Men jag har inte fått hänga på någon strand jag inte för då hade det blivit att smyga i vassen. Inte på grund av något självförakt utan för att jag har tappat bort min kära baddräkt. Inte har man fått några fräknar heller, precis som varje år. På sommaren ska man svansa runt på Stockholms gator i midnattsljuset och fnittra till tonerna av "Sakta vi går genom stan". Men jag, jag går med nyckeln mellan knogarna i ljudet av duggregn på väg hem från tunnelbanan. Men är jag bitter? NEJ! För om 11 dagar ska min syster gifta sig och om 29 dagar börjar jag jobba igen! Tjohej!




(All pictures from Pinterest)

 Translation
It's not so easy to dress like a summer dream when the sky is heavy with clouds and the rain is pouring down. No, I have no summer feelings anymore. Every time I manage to get really fancy curls, it's been so humid that they have disappeared as soon as I put my nose through the door. In the summer, you should swim, lie on the beach and have a nice time in the sun with sunglasses on. But I have not got to hang on any beach,  because I have lost my dear swimsuit. Have not got a single freckle either, just like every year. In the summer you should go  around the streets of Stockholm in the midnight light. But I, I go with the key between my knuckles to the sound of drizzle on the way home from the subway. But I'm totally okay with that. My sister is getting married in 11 days and I'll go back to work in 29 days!


Caroline

onsdag 8 juli 2015

Torsåker Bluegrassfestival 2015


Nu har ni väl suttit framför datorn i flera dagar och väntat ivrigt på detta efterlängtade inlägg om Torsåker Bluegrassfestival. Men ni vet, det som händer i Torsåker stannar i Torsåker... eller? 
Okey, jag kan berätta lite! Festivalen pågick från fredagskvällen och avslutades i en kyrka på söndagen. När vi anlände till festivalen sken solen så starkt att det blev flera lager med solkräm på under resten av helgen. 


Festivalen ligger belägrad som finast kantat av havreåkrar och böljande berg. Om nätterna kan man höra melodier från gitarrer, banjos och fåglar.


<3


Festivalens stora överraskning var dessa fina grabbar som åkt ända från Italien, 
Ruben & Matt and the Truffle Valley Boys. Får du någonsin chansen att se detta välrepade band så gör det. Vi satt bara och gapade när de spelade sin första låt! 


Sen har vi godingarna i The Rockridge Brothers! Här på bild utan den fantastiska fiddlern Agnes Brogeby! Under konserten bevisade Mr Gitarr hur snabbt han kunde byta två strängar och sedan stämma gitarren. En låt senare så var de fullt band igen! Helt otroligt!


 Varför jag gillar Torsåker Bluegrassfestival så mycket är bland annat för att alla människor samlas för att lyssna på duktiga musiker och jamma amerikansk bergsmusik. Klart att det finns en och annan som blir riktigt full men det vanliga svinandet och raggandet man oftast ser på andra festivaler finns inte här. Det finns riktiga toaletter, fräscha duschar och bra att äta. Sen ligger campingen så fint precis vid en havreåker några sekunder från festivalområdet. Dyrt är det inte heller, några hundringar så är du i hamn!


Frida och Emma i bandet Ode to Oakley visade alla på logen hur stämsång ska låta. De spelade även en av mina favoriter nämligen deras egna version av Pärleporten på engelska. Mycket, mycket bra! 




Tack så mycket Torsåker Bluegrassfestival för denna gång! Jag är tillbaka om ett år och då kommer jag vara ännu duktigare på mina instrument för nu jäklar ska jag öva!


Translation
Once a year there's a bluegrass Festival a bit north from Stockholm called Torsåker Bluegrass Festival. The festival is surrounded by oatfields and mountains. I really appreciate this event, everyone is gathering to listen to good musicians and play American mountain music. 
The biggest surprise this year was a band from Italy called Ruben and Matt and the Truffle Valley Boys. These lovely group gave us a show we'll late forget, they also made me breakfast on the sunday morning. We stayed up all night to see the beautiful sunrise. It was totally worth it! 
I also want to play in a band, I've been practiced on my guitar and fiddle all morning. 

Caroline

onsdag 1 juli 2015

Snart är det dags att stämma fiolen igen!


Wohoooo nu kör vi igen! Torsåker Bluegrassfestival drar igång nu på fredag klockan 19 och håller på ända till på söndag! För att öka peppen lite extra vill jag visa hur det såg ut förra året när mina vänner och jag var på festivalen. Vi slog upp tälten precis bredvid en havreåkern där solen lyste som allra starkast!







Translation
On Friday it's time for the bluegrass festival in Torsåker again! Here's some pictures from last year! 

Caroline