torsdag 28 april 2016

Aprilvädret slår till i huvudstaden


Hej i Snöstormen! 
I två dagar har det snöat här i Stockholm  när jag har vaknat men ovanligt nog så har det inte stört mig så mycket. Det är mest i media som det har haglat av klagomål från folk som ännu inte lärt sig ordet aprilväder. Som att vädret säger "Det är vår, ta av dig långkalsongerna ... april april!"  Nej det har inte stört mig så mycket, fick ta på mig kängor till jobbet istället för sandaler, ingen skada skedd. Men för att lätta upp stämningen lite kan jag bjuda på några bilder från förra veckan när solen sken,  köket var nystädat, blommorna började slå ut och jag hade en bra hårdag! 
Translation 
Hello there in the snow storm. This is the second morning I wake up and it's snowing. For me it's not a problem but for the social media... people haven't learned the expresion "april weather" yet. To bright up the day I show you a few pictured from last week when the sun was shining, the kitchen was clean, the flowers where in bloom and I had a good hair day!

Caroline

fredag 22 april 2016

Ett framtidsperspektiv


Visst är det svårt att tänka sig hur modet kommer att se ut om 61 år för vi tar så in så mycket av dagens mode i vårat tänkande. Det gjordes även år 1939 när det utlystes en tävling för att få fram framtidens damplagg. Här nedan har jag skrivit ner lite av vad som sägs i filmen som finns på Svt's öppna arkiv. Klicka på bilden ovan för att komma till filmen. Den är så härlig att se och lyssna på. Många plagg är ju lite galna men det finns många rätt a pricka in i deras framtidsvision.  "Håret är en peruk, för år 2000 är alla damer flintskalliga medan alla herrar är skönlockiga. Det finns gudskelov någon rättvisa i världen.""Detta är en praktiskt sak för matvrak. Den går att spänna ut om man sätter i sig för mycket äppelmos eller kåldolmar."


Translation 
The pictures comes from a short movie from 1939 where they guess how the fashion will look like in year 2000. The movie is not available in other countries than Sweden but I think you can see on the pictures their vision. 

Caroline

onsdag 20 april 2016

Parmesan och Nutella


"Åh älskling, jag har ingen inspiration alls. Vad ska vi äta idag? Har vi någon Nutella?" Så brukar min mun låta när det är dags för mig att laga mat. Måste erkänna att jag får en aningens prestationsångest när det gäller att laga mat åt mig och min pojkvän. Att vara tillsammans med en italienare som gör de mest fantastiska pastarätterna med lök inlagd i vinäger och hemmagjord tomatsås gör att mina stuvade snabbmakaroner med ketchup ligger i lä. Det finns faktiskt en rätt som jag är riktigt bra på att göra och det är pannkakor. Mitt trick är att helt strunta i receptet och sen smaka sig till den perfekta smeten samt att ha i lite vaniljsocker efter behag. 
En bra blandning som jag rekommenderar alla er som kan att testa är att ha Nutella och riven parmesanost på pannkakorna. Choklad och ost är en otroligt bra kombination tillsammans med pannkakor och jag blev förvånad själv när jag testade. Tillsammans med bitar av jordgubbar blev det ännu lyxigare! Annars brukar jag inte ha så mycket sötsliskigt till utan mest bananskivor men ibland vill jag ha en liten guldkant på vardagen.


Translation 
"Oh honey, I have no inspiration at all. What should we eat today? Do we have Nutella?" Yes, that's the talk when it's my turn to make dinner. My italian boyfriend makes the best pasta ever so my cooking skills with fast macaronis is nothing to brag about. So when I rule in the kitchen I often makes pancakes, that's the only dish that I feel that I'm really good at. Maybe because it's a dish that everyone is good at. My trick is to not follow the recipe and add some vanilla sugar.
A really good mix that I recommend you to try is Nutella and parmesan cheese! I was surprised but wow, it's really good with pancakes!

Caroline

måndag 18 april 2016

Vad jag gör på en lördagskväll


Hur jag slappnar av? Jo, jag virkar! Min senaste skapelse är denna kanin/hund, nej jag vet inte exakt vilket djur det är faktiskt men söt blev den i alla fall. När ungdomar i min ålder är ute på fest om lördagskvällarna och förtär alkoholhaltiga drycker och trycker sina kroppar mot varandra till själlös musik så sitter jag hemma och virkar gosedjur. Verkligheten blev plötsligt så närvarande. 
Inspiration till denna skapelse fick jag från Järbo Garns Instagram. 


Kroppen till djuret eller närmare bestämt filten är bara en stor mormorsruta som jag fortsatt virka på. Runt om har jag virkar i solfjädersmönster och huvudet har jag gjort på frihand så det kan jag inte ge någon närmare beskrivning på mer än att jag gjort ögon, nos och mun med nål och garn i efterhand. 
Translation 
This is how I relax, I'm crocheting! My latest creation is this rabbit / dog, no, I don't know exactly what animal it is actually. When the young people of my age are out at a party on Saturday nights and consume alcoholic beverages and press their bodies against each other to the soulless music, I sit at home and crocheting stuffed animals. Yes, that's my reality. 
The inspiration for this creation I received from Järbo Garns Instagram.

Caroline

söndag 17 april 2016

Symönstren var vackrare förr


Förra vecka kammade jag hem ett urfint mönster på en blus men bröstficka och ok både bak och fram! Nästa projekt är att hitta ett fint, tunt och ljust tyg så att jag kan sy mig en somrig blus med långa ärmar. Varför långa ärmar kanske du tänker, jo för att jag har så känslig och ljus hud som lätt blir extremt rosa när solen är framme. Nu är planen att jag ska vara några veckor i Italien i sommar och ja, jag tror att jag kommer behöva täcka mig från solen ganska så ordentligt eftersom att den skiner starkare och oftare där än här i norr. 

Många har tipsat om att jag kan köpa nya mönster i tygbutikerna, det börjar komma lite kopior på gamla mönster men det är inte riktigt samma sak. Sen är jag så petig att jag gärna vill ha de fina omslagen med de vackra tecknade bilderna på framsidan. Pinterest i mitt hjärta, om du inte har Pinterest så skaffa ett konto nu genast! Bästa källan till inspiration som du kan hitta nästan allt du söker efter i stillbildsformat. Där hittade jag dessa underbara mönster så jag gärna skulle vilja ha att sy kläder efter till sommaren! 


Translation
Last weekend I bought this amazing original pattern on the same flea market that I bought the clothes in the last blog post. The plan is to find a light and thin fabric and sew a blouse with long sleeves. Why long, you might wonder and that is because I wanna spend a few weeks in Italy this summer and I need something to cover my sensitive skin for the bright sunshine. I easily get red very fast and the sun is not like it is here. 
There's a lot of reproduced vintage patterns that you can buy in the fabric stores but I don't think it's the same thing. I want the beautiful drawn pictures on the package. I know I'm picky but I want the whole feeling. If you don't have an account on Pinterest, get one. It's the best source for inspiration. There I found these wonderful patterns that I very much would like to have in my possession for the summer!

Caroline 

lördag 16 april 2016

En touch av sommarenHej kompisar! Så här är det, jag är inget stort fan av att göra outfit-inlägg men konstigt nog så gillar jag att se dessa inlägg själv. Det känns för mig konstigt att skriva om vad jag har på mig för att det känns som att jag är en väldigt självcentrerad person, vilket jag inte är. Men, när jag själv ser dessa slags inlägg blir jag jätteglad för att jag gillar att se andra människors kläder och få tips om butiker och hur en bäst kan matcha assessorer och färger. Är det inte oftast så? Att en tror att andra ser på en med hårda ögon medans en själv inte ser tillbaka med samma blick? Jag är nog en sådan människa och det är verkligen en sak jag måste jobba på. Så här kommer det, ett inlägg om mina kläder!


I helgen var jag på en hemmaloppis med min pojkvän och hittade många fina plagg som kommer passa mycket bra till den kommande årstiden. Bland annat denna fina rutiga kjol som satt som en smäck vid första prövningen. Pasteller och "sommarfärger" är ingenting för mig så denna blygsamt glada blandning av färger är precis lagom för mig. Tröjan jag har på mig passade precis i formen och jag blev överraskad över att jag köpte ett så pass ljust plagg. Inte kan jag väl gå omkring med brunt och mörkgrönt hela sommaren. 
Väskan har jag fått av min Styvis, den låg i källaren och väntade på mig och jag älskar den!

(Photo: Germano Ciavone)

Translation 
Hey buddies! I'm not that kind of person who likes to show outfit photos because it feels like I turn into a very egocentric person, weird enough I like to watch others outfits. I like to get tips about how to match accessories and colors and just beautiful photos. This is something I have to work on, to not think that everyone is watching me with evil judging eyes.
This weekend I was with my boyfriend on a home flea market and did many great findings. Among them, this wonderful skirt that suit me perfectly and this yellow and white 50s shirt that I surprisingly liked. It's not my colors but hey, I can't walk around in the middle of the summer with autumn clothes. The purse is a gift from one of my grandmas. 

Caroline

torsdag 14 april 2016

Loppisar att se fram emot

Tre loppisar som jag ser fram emot i vår! Klicka på bilderna för att komma till evenemangen. 


Burleskloppis 11.0 Tema: Passion for Fashion 

Lördag 16/4 Timmermansgården 

"Om du gillar vintage, retro och burlesk får du inte missa chansen att fynda kläder, skor, smycken, hattar, uniformer, kostymer, väskor och oändligt mycket annat direkt från deras ägare, som utgörs av allt från retrofiler till burleskprinsessor."Stockholms Vintagemässa 2016

Lördag 30/4 Skofabriken, Hornstull 

"Lördagen den 30 april 2016 kommer dörrarna att återigen öppna för Stockholms Vintagemässa på Skofabriken vid Hornstull på Södermalm i Stockholm. Vintagemässan i höstas var högt uppskattad och flera av utställarna efterfrågade även om en på våren. I år har vi även öppet 1 timme längre än förra året."


Summer Vintage 2016

Måndag 6/6 Herrängens Gård, Älvsjö 

"Summer vintage är en vintagemarknad med folkparksfeeling. Idrottsplanen bredvid Herrängens gård kommer hysa ett 40-tal olika vintagesäljare. Förutom marknaden arrangeras en gårdsauktion med antikviteter (en separat hemsida med samtliga utrop kommer ut två veckor innan auktionen). Dessutom är den anrika dansbanan vid vackra Långsjön bokad för alla danssugna. Tombola och chokladhjul och fiskedamm. Som inte detta vore nog arrangeras tipspromenad och tävlingar och lekar. Dvs en heldag för ALLA familjemedlemmar!"


Translations 
Three flea markets in Stockholm this spring. Click on the pictures to come to the event. 

Caroline

tisdag 12 april 2016

Vardagsfrillan


En fråga som jag får väldigt ofta är "hur orkar du fixa håret sådär fint varje dag?" Svaret på den frågan är enkel, det gör jag inte. Skulle jag rulla mitt hår varje kväll så att det blev lockigt dagen efter så skulle jag nog få gå och klippa topparna minst en gång i månaden. Även om jag aldrig använder locktång så sliter skumgummirullar och pin curls mycket på mina fragila hårstrån. Sen är det inte alla kvällar som jag har motivation till det heller och då får jag hitta på någonting annat. Här är en av mina nya favoritfrillor dom dagar som jag inte orkar locka håret. Tre hårspännen, en hårsnodd och 3 minuter är allt som behövs.

Luggen snurrar jag snett bakåt och fäster med en hårnål. Håret från ansiktet till precis bakom öronen  gör jag likadant med. Sen har jag resten av håret i en hårsnodd i nacken.  Vill jag vara extra festlig tar jag fina hårspännen över hårnålarna. Plättlätt! Translation
I often get this question "How can you do your hair that beautiful everyday?" The answer is simple, I just don't do it. Even if I don't use an curling iron my hair easily gets frizzy, even with pin curls and soft roller. I would have to go to the hairdresser at least one time every month if I did it everyday. An other reason it that I don't have the motivation to fix my hair every evening before I go to bed. So for these days when I'm not curling my hair, this is what I do. It takes three-five minutes and then I'm done. Piece of cake!

 Caroline

fredag 8 april 2016

Söndagsbestyr


En lugn söndagsmorgon. Karln låg fortfarande och sussa när jag började knåda deg. Måste ändå säga att jag är stolt över mig själv för att ha gått upp så tidigt en ledig dag och börjat ägna mig åt mina intressen. Det händer allt mer ofta nu för tiden och det är precis vad jag har velat. 


Translation
This sunday morning I went up extra early just to bake cinnamon rolls. Have to say that I'm proud of myself for leaving bed so early on a free day. 

Caroline

måndag 4 april 2016

Inte långt kvar nuJag längtar efter blomstrande ängar och röda så stugor i gläntor. Betongen blir ju som sagt för påtaglig ibland och fast än jag trivs så bra här i stan så längtar jag ut till landet igen. I sommar vill jag fly stadens muller och bara ligga och dofta på syrener hela dagarna.
(Pictures from Pinterest)

Caroline