tisdag 31 maj 2016

Jeanskärlek


Jeans, detta underbara plagg som skyddat knän från skrapsår i över 100 år. Kan vi bara ta några minuter till att hylla jeansen som funnits med oss sedan 1872. Tyvärr så har jag inte så många jeans i mina ägor, endast tre stycken faktiskt varav ett par är hängselbyxor. I sommar är många loppisar inplanerade, bland annat Summer Vintage nu på måndag, så chansen att hitta fler byxor är ganska så stor. Även lite fler bruksskjortor skulle vara härligt att hitta. När jag började klä mig i mer gammaldagsa kläder så samlade jag på mig många kjolar och klänningar för efter ca 10 år med mer mörka alternativa stilar så var jag trött på min hårda yta. Jag ville vara söt och flickig men nu har jag börjat hitta tillbaka till mitt gamla jag igen. Sen så är det också mer praktiskt med byxor i vardagsarbetet. Ja, jag har dille på byxor nu! 







(Pictures from Pinterest.com)

Translation 
Can we take just a few minutes to greet this wonderful garment that's been with us since 1872? I love jeans but unfortunately I only have 3 pair of jeans pant in my possession. If everything goes as I planned I will visit many fleamarkets this summer so my chanses to buy more jeans is pretty big. Some nice every day shirt would be great to find too!

Caroline

söndag 29 maj 2016

Betala för att må bra


Ja, nu har jag hamnat i en smoothie-period igen. I morse gjorde jag en smoothie på nektarin, hallon och banan och efter den sena lunchen idag blandade jag banan och avokado. Oftast när jag säger att jag försöker äta mer frukt och mindre snacks så får jag argumentet "Frukt är inte heller bra för det innehåller jättemycket socker." Så, att jag försöker hålla mig ifrån skräpmat betyder endast att jag vill undvika socker... nej riktigt så är det inte. Självklart brukar detta komma ifrån personer som håller på med LCHF-dieten. Jag är inte ute efter att gå ner i vikt, jag vill bara känna mig frisk, pigg och glad.  

Varje vår har jag en nyttig period, en tid då jag försöker att inte få i mig så mycket gift genom godis och snabbmat. Man ska betala för att må bra, inte för att bli sjuk. Sen jag hamnade på sjukhus i januari har jag märkt att min kropp mår bättre av flytande föda då och då. Ska verkligen försöka hålla i detta så länge som möjligt för jag vill leva ett långt, gott och lyckligt liv! 



Translation
Since I had to go to the hospital in january I've been more careful. I've noticed that my body works better with liquid food now and then and it works even better without junk food. I'll try to keep this trought alive for as long as I can. This morning I drank a smoothie made by banana and avocado and after lunch I made one with raspberry, banana and nectarine. 

 I'm in a smoothie period now, that means that I'm trying to stay away from junk food and snacks. Often when I say to people that I'm trying to eat fruit instead of candy they say "fruit isn't that good, it contains a lot of sugar." It feels like they think I wanna stay away from sugar cuz that's what you need to do if you wanna lose weight. I don't wanna lose weight, I love my size. I wanna loos the poison level in my body that I get from the shit that I'm putting in my mouth. 
I wanna pay to be healthy and happy, not to be sick. 

Caroline

tisdag 24 maj 2016

17 dagar kvar till ledigheten


Hej hörrni! Vet ni vad? Nu är det bara 17 dagar kvar tills det att jag får 10 veckors sommarlov. Den sista perioden på vårterminen är som bekant alltid lite rörig och det är mycket som ska klämmas in. Eleverna är i full gång med att öva in låtar inför skolavslutningen och fröken själv har många långa listor som hon dagligen bockar av. Denna otroligt varma tisdag tog vi en paus från eländet och drog ut på naturskola i Norrtälje för att sätta potatis, göra blomkrukor av tidningspapper och mocka lite djurbajs. Vi hade en fantastiskt dag tillsammans och tur är det, vi behövde nog alla komma bort och slappna av lite. När jag kom hem kände jag mig ändå inte helt nöjd, inte hade jag fått nog av lantluften och grävandet i jorden. Jag gick och handlade två stycken krukväxter och blomjord och planterade om nästan alla mina blommor. Sen städade jag hela köket och gick och källsorterade. Nöjd? Nä, behövde göra mat som jag kunde skryta med också. 





Caroline

måndag 16 maj 2016

Till sommarens olata dagar


Inköp nr 2 på Vintagemässan! En röd dra på-klänning i slitstarkt material och stora fickor. I garderoben hänger mer än 10 sköra festklänningar som jag inte använder mer än till riktigt speciella tillfällen. Jag behövde en mer tålig klänning som fyller en funktion mer än bara som fint.
Denna har jag haft 4 dagar i rad...


Caroline

måndag 9 maj 2016

Proggblusen, som David sa


För ett tag sedan tipsade jag om tre exklusiva loppisar i vår, i lördags öppnades dörrarna till Stockholms Vintagemässa vid Hornstull. Ska erkänna att jag inte hittade så mycket som jag önskat, kanske för att jag blivit mer och mer kräsen med mina klädköp med åren. Denna blus kammade jag hem för 125 kr och jag är stormförälskad i den. Den är söt, ljus och genomskinlig. Inte alls vad jag brukar falla för men exakt vad jag letade efter! Sen är den proggig, som min vän David sa och det tar jag som en komplimang. 





Translation 
Last saturday I went to Stockholms Vintagemässa at Hornstull. Will admit that I did not find as much as I liked, perhaps because I've become more and more picky with the years. This blouse I bought for 125 kr and I am totally in love with it. It is sweet, light and translucent. Not at all what I usually fall for, but exactly what I was looking for!

Caroline