Alarmet måndagsmorgon, en kopp kaffe och sen är veckan i full rullning. I nedförsbacke vad det verkar för precis när jag börjar komma in i vardagsrutinerna igen så är det tid att ta helg igen. Efter en härlig arbetsvecka med pyssel, skräpplockning i naturen och grillning på gården så är det ändå äntligen fredag. Ännu en vecka att vara nöjd med sin jobbinsats. En känsla av att räcka till och att vara omtyckt på jobbet är fantastiskt. En annan skön känsla är att vi har skrivit på nytt hyreskontrakt. I ett år till stannar vi i vår älskade lilla stuga vid havet! Som en sten som har släppts ur min ryggsäck av ovisshet inför framtiden. Vi har fortfarande så många provisoriska lösningar i hemmet då vi inte riktigt har vetat om vi får stanna. Nu är det klart, nu kan vi äntligen slappna av och packa upp. Göra vårat hem ännu mer hemma!
För två veckor sedan visade jag er vad jag hittade på en loppis i Almunge och där var bland annat en massa formar som jag nu har testat att använda. De fick hjälpa mig att göra små pajer av smördeg. I lunchpajerna fanns grönkål och purjolök och i efterrättspajerna blev det blåbär och vaniljsocker. I båda pajerna hällde jag en mix av grädde och ägg för att bidra med krämighet och sammanhållning. Kanske att dessa formar var lite för små för vi fick äta väldigt många var för att känna oss mätta, skulle passa bättre som festligt tilltugg än middag. Men vad gör det? Jag älskar mat i miniatyr!
Translation
The alarm Monday morning, a cup of coffee and then the week is in full swing. On downhill what it seems like, just when I start to get back into the everyday routines again it is time for the weekend. Another nice feeling is that we have signed up for a new contract. In a year to come, we stay in our beloved little cottage by the sea! Like a stone released from my backpack by uncertainty for the future. We still have so many provisional solutions since we have not really known if we can stay. Now it is clear, now we can finally relax and unpack. Make our home even more our home!
Two weeks ago I showed you what I found on a flea market in Almunge and there were, among other things, a lot of small baking tins that I have now tried to use. They had to help me make small pies of puff pastry. In the lunch pies there were kale and leek and in the dessert pies there were blueberries and vanilla sugar. In both pies I poured a mixture of cream and eggs to contribute with creaminess and cohesion. Perhaps these baking tins were a little too small because we had to eat very many to feel satisfied, would fit better as festive snacks than dinner. But, I love miniature food!
Caroline
Sådana formar gjorde mormor marmeladfyllda smördegskakor i. Med lock. Apelsinmarmelad skulle det vara.
SvaraRaderaI think the tiny tarts look delicious, no matter how many you have to eat to get full! And What a joy to know that you will remain in the same dear place through the next year- congratulations!
SvaraRadera