tisdag 16 juni 2015

Fröknarna på sommarlov!Det bästa med att jobba i skola är att när eleverna har lov så har även lärarna det. En onsdagsmorgon i juni, eleverna sjunger som bäst och solen står som högst. Det hålls tal och kramas hej då och alla önskar alla en trevlig sommar. Sommar ja, det slog mig att nu är det sommar och jag kommer ha två månaders sommarlov där jag kan göra vad jag vill. Den långa sucken av lättnad spred sig i kroppen och övergick till feber och en långvarig förkylning som ännu klöser sig fast i min hals. 
Sommar ja, inte lockar stadens betongskrapor och asfaltsgator så värst mycket så här kommer jag inte stanna så länge. Agnes, som också just fått sommarlov, och jag tog med picknick och åkte, enligt tradition, ut till Djurgården för att gulla med får, knäppa fåniga bilder och vandra runt i grönskan. 


Fåren hittades men var inte alls lika kelsjuka som förra året när vi kom och hälsade på. Nej dom ville inte alls hälsa på främlingen som skamlöst hoppade in i deras hage och sträckte fram handen. 


Och Agnes då, det är en fröjd att fotografera en sån vacker kvinna! Ja och vad gjorde jag i helgen då? Jo jag var på veterandag på Skå flygfällt. Stay tuned...


Translation
A Wednesday morning in June, the students was singing ang the sun was high. The summer break was just about to begin. Yes summer, it struck me that now it is summer and I will have a two-month summer vacation where I can do what I want. The long sigh of relief spread through my body and turned to fever and a prolonged cold. Well well, that's life! 
Agnes, who also just got summer vacation, and I went, according to tradition, to Djurgården to cuddle with sheeps and lambs and walk around in the greenery.
And isn't Agnes just adorable? It's a pleasure to photograph her! 

Caroline

2 kommentarer:

Lisa sa...

vackra tjejer! vad skönt med sommarlov :)

Bonita Vear sa...

Love the vintage feel of these photos, it's cool that they are set on a farm. You don't see that too often. :) ❤

xox,
bonita of Lavender & Twill