lördag 9 augusti 2014

You asked, now I'll tell.

För en tid sedan så la jag upp en "You ask, I tell" där ni fick ställa frågor som jag utförligt skulle försöka svara på. Nu har ni gjort er del och det är dags för mig att göra mitt!

Fråga:
Hei! Jeg vil veldig gjerne vite hvordan du klipper håret ditt for å få krøllet det opp så fint?
Kjempefin blogg!
MVH Siv

Svar:
Hej Siv!
Vad glad jag blir över att du gillar min blogg!
Jag går inte till någon frisör utan låter någon ur min familj eller någon vän klippa mig. Mitt hår är helt rakt och går precis ner till axlarna.
Inte något krångligt! :)

Fråga:
Är du släkt med profileraren Ulf Åsgård?
Tess

Svar:
Hej du!
Nepp, det är jag inte! Åsgård är ett väldigt ovanligt efternamn i Sverige så jag förstår om man kan tro att vi alla Åsgårdare är släkt men så är inte fallet. Min familj tog namnet efter en gård så det har vi inte haft så länge! :)


Fråga:
Hejhej!
Som en inspirationskälla och "måste-alltid-surfa-in-på-blogg" så undrar jag om du kan ge filmtips? Gärna sånt som inspirerar dig stilmässigt och så vidare!
Anonym

Svar: 
Hej du!
Oj oj oj... filmtips. Nu får jag tänka lite... Ska jag vara helt ärlig så tar jag oftast ingen inspiration från filmer jag se utan mer från gamla fotografier. Men om jag ska tipsa om filmer som kan inspirera så namndroppar jag några:
  Swing it, magistern,  Cracks, Black Book, Hon dansade en sommar, Atonement, Monica Z... :)


(Fika på Nybergs!)

(Old Touch)

(Rosendals Trädgård på Djurgården)

Fråga:
Åh! Bästa ställena i Stockholm? Affärer caféer, parker... allt! Och bästa läppstiftet?
Anonym

Svar: 
Hej där!
Om vi tar och börjar med den första frågan så är svaret lite knepigt för det beror helt på vad man vill göra. - - Vill jag ut på promenad bland grönska och vackra hus så är det Djurgården som gäller. Åker dit så ofta jag kan och bara vandrar runt för mig själv. Avkopplande för både kropp och själ.
- Men om det ska gå mer livat till är Zinkensdamm en bra station. Vi har Chicago som är ett underbart fint dansställe där man om onsdagar och lördagar får dansa Lindy hop och Charleston till musiken från förr i en vacker lokal. På samma gata hittar vi South Side, baren där många av mina favoriter spelar. En trappa ner finns nämligen en scen där band inom blegrassgenren brukar spela, något som ligger mig varmt om hjärtat.
- Är det shopping och fika man är ute efter ska man åka till Odenplan. Där hittar vi världens bästa second hand och-antikbutik Old Touch, för herrarna har vi A.Marchesan och på övervåningen håller Fiffis Vintage till nu på sommaren. Sen tar man en fika på Valands Konditori eller Nybergs Hembageri och Konditori. Sen är Lisa Larsson en fantastisk vintagebutik vid Medborgarplatsen!

Mitt bästa läppstift kommer från Yves Rochers kollektion Grand Rouge med nyansen 31. Rouge Vif. :)


Fråga:
Hmm om du är rädd för att åka rulltrappor det måste jag ju fråga isåfall och gäller det även hissar?
Och som vän av ordning är det uppåt eller neråt som är värst eller bägge?
Vi kräver ett utförligt svar=)

En fråga till när man fått upp farten... vad är ditt bästa fynd så här långt..så kallad all time favorite?
FLAK

Svar:
Hej FLAK!
Ett utförligt svar ska du få!
Ända sen jag var riktigt liten har jag haft mardrömmar att jag bara flyger iväg, upp i luten och ut mot rymden för att sen falla handlöst ner igen. Detta med stor rädsla. Rädslan för att åka uppåt och se marken komma längre och längre bort och sen aldrig veta när jag bara ska alla ner. Ju längre upp jag kommer, desto längre blir ju fallet. Denna känsla överfördes till rulltrapporna av någon skum anledning. Konstigt nog så är jag inte rädd för hissar och har aldrig varit det heller, det är lixom inte samma sak. Kanske för att jag vet att jag kan stanna den när som helst och inte kommer ramla ur. När jag åker upp i en lång rulltrappa känns det som att jag kommer ramla bakåt och ju längre upp jag kommer desto längre blir ju fallet bakåt.
Men det går bättre nu när jag bor i Stockholm och tvingar mig själv att åka i rulltrappor fast jag håller hårt i räcket och lutar mig framåt. Utförligt nog? :)

Mitt bästa fynd?
Det är nog en trasig klänning från 10-talet jag köpte för 100 kr och sen lyckades laga!

(Min lilla Nils)Fråga:
Vilken är din favorithundras?
Vart får du din inspiration?
Vad klär du dig helst i?
Vilken är din bästa kaffekopp?
Spetsflickan

Svar:
Hej Spetsflickan!
Är väldigt förtjust i franska bulldoggar för att min syster har en. Men har alltid tyckt om huskyhundar, dom är såååå fina och ser nästan ut som vargar.
Jag inspireras mest av gamla fotografier faktiskt. Älskar att titta i fotoalbum med bilder på mina släktingar.
Helst av allt klär jag min i lite "grabbigare" kläder. Äppelknyckarbyxor hellre än kjol och kängor istället för högklackat. Dock så är det lättare att få tag på klänningar och kjolar så det blir inte så mycket byxor för mig.
Tyvärr har jag inte så mycket kaffekoppar som jag skulle önska men jag har en underbar kopp som jag köpte för en tjuga för ett tag sedan som är ända från 20-talet. Den är vit och har bleka gullvivor som tryck på koppen. Underbart söt!Tack för alla frågor, lika knepiga som mina svar!
Kram på er!


X X X
Caroline

Inga kommentarer: