måndag 16 november 2015

Morgonstund har gröt i mund


När en får sånt fint besök från utlandet får en passa på att bjuda på det allra bästa en har! Denna morgon fick det bli tomtegröt och hårdbröd! Risgrynsgröt med kanel och socker blev mycket populärt av herrn men följande frukostmornar valde han bort mjölken på gröten. Som jag har förstått så är det inte så vanligt att man dricker mjölk i den delen av Italien som han kommer ifrån. Det förekommer möjligtvis i matlagning men ett glas mjölk till maten är väldigt sällsynt och tydligen väldigt svenskt. Vi fick varsitt favoritknäckebröd från Leksands Knäckebröd här om dagen som vi nu passade på att testa. Hans favorit blev Sur-Rut, ett rutigt knäckebröd bakad med surdeg. Enligt karln är det godast utan pålägg, han äter gröten med hårdbrödet direkt som en sked. Kulturkrockarna haglar in! Min favorit blev det nya julknäcket med smak av äpple och kanel. Blev otroligt gott med smör och blåmögelost faktiskt! Det gifte sig så bra i munnen och smakerna förhöjde varandra bra.
På bordet fanns det också pepparkakor, bara för att det är så gott och så julmysigt, och plommon te, för att det är så bra för magen vissa dagar. Nu lär det bli gröt och hårdbröd varje dag för en lång tid framöver om han får bestämma, inte mig emot!Translation
When there is nice visits from abroad it's an great opportunity to offer the very best from the Swedish kitchen! This morning we had a kind of rice pudding and hard bread! Rice pudding with cinnamon and sugar became very popular by the gentleman, but the following breakfast mornings he chose to eat the meal without any milk on the rice pudding. His favourite hardbread is now a sourdough bread from Leksands Knäckebröd and mine is a hard break with the taste of apple and cinnamon. Both of them are just wonderful and works very good with blue cheese. I guess we'll eat rice pudding and hard bread every morning that he's here, I don't mind! 

Caroline

1 kommentar:

Lisen sa...

Åh, älskar rubriken! Mysigt det såg ut!