tisdag 16 september 2014

Hej då lathet!

Min kropp mår inte bra, fysiskt. Därför skriver jag detta som en liten pepp till mig själv. 
I flera år har jag gjort exakt vad jag känner för, ätit vad jag är sugen på och varit för lat för att röra på mig. Har glömt bort en massa recept för att jag sällan lagar mat och blir trött av att gå upp till lägenheten på femte våningen. Igår låg jag i min säng och kollade på film med en folköl i ena handen och en chokladkaka i andra. Såg mot mina händer och tänkte "Vad håller jag på med?" Nu får det vara slut med det!!! Så jag bestämde mig för att göra mig av med latheten.

Min skämslista: 
*Jag äter godis och chips nästan varje dag.
*Äter mackor istället för en riktig måltid. 
*Dricker för mycket folköl. 
*Tar buss/tunnelbana även om det är gångavstånd.
*Kedjesnusar
*Är allmänt lat.


En bra sak att börja med är ju ändå frukosten. Äter jag en dålig frukost blir jag hungrig efter en timme och då är det inte en frukt eller en macka jag är sugen på utan godis. Men om jag ändrar min morgonrutin och äter en frukost som jag håller mig mätt på längre så kanske inte sötsuget kommer lite fort. 

Min att göralista:
*Ät gröt till frukost
*Dra ner på folkölen 
*Ät endast godis fyra dagar i veckan (man måste ju trappa ner)
*Ta en promenad varje dag jag är ledig
*Snusa inte en dosa/dag 
*Ät tre riktiga mål mat om dagen


Jag önskar mig själv lycka till!

Translation  
The first day of my new, healthy life! I eat too much sweets, drinks too much beer and I'm just lazy. I'll now try to make some new habits! Oatmeal in the morning, take walks, it meals instead of sandwiches and drink less beer.
I wish myself good luck!

X X X
Caroline

4 kommentarer:

Johanna sa...

Lycka till med dina nya matrutiner, bara att inse själv att man är åt pipsvängen i matväg är ett steg på väg och att sen börja göra något åt det är ytterligare ett steg på väg.

Själv är jag väldigt bra på maten dom dagar jag jobbar, dom dagarna jag inte har något jobb inbokat så äter jag väldigt dåligt & blodsockret åker berg & dalbana hela dagen. Vilket resulterar i att jag dricker massor av te ist för att äta riktig mat.

Erika Andersson sa...

Lycka till! Kommer gå galant ska du se! :D

Miss Lindy Lee sa...

Lycka till! Att dra ner på godiset är nog toppen, så slipper ditt stackars blodsocker åka upp och ned. Eller må som när man är riktigt riktigt bakis, och måste sätta ena benet i golvet för att inte trilla ur sängen för att det snurrar så jävligt!
Och en heads upp, det är inte bara överviktiga och gamlisar som får diabetes, också fina 40-tals pinglor som äter för mkt godis!
Detta fixar du! :D

Mia Ohlsson sa...

Åh jag hänger på, Carrå! Jag behöver också skärpa mä, en mår ju inge gött av lathet dag efter dag. Jag kör samma som du, gröt, promenader och mindre snask. Nu kööör vi! Kram