torsdag 30 maj 2019

Plocka in en doft av vår



Så många dagar, nätter, veckor av längtan till våren och nu är den verkligen här. Syrenen står i blom utanför köksfönstret och gatorna kantas av lila, vitt och vårdoft. En cykeltur bort växer liljekonvaljen efter vägkanten och det är omöjligt att inte stanna till en stund för att plocka med sig en bukett hem. Alla somna och vakna till doften av syren och liljekonvalj är vår på riktigt. Bakom boden i vår trädgård växer dillpion, gullviva och förgätmigej. Krusbär och vinbärsbuskar ger sig till känna tillsammans med kaprifol och löjtnantshjärtan. I ett av trädgårdslanden har jag planterat kryddor, i den andra sommarblommor så som solros, blåklint, vallmo och prästkrage.  


Av alla pelargonsticklingar jag planterade i början av året var det endast 2 Mårbackapelargoner som överlevde. Dr Westerlund däremot klarade sig mycket bättre, 6 stycken pryder vårat sovrum och kök men jag har redan satt nya sticklingar för jag vill fylla varje vrå med dess doft! Några pelargoner har redan fått flytta ut för att göra entrén mer välkomnande. Grannarna kom förbi här om dagen och sa hur glada de var att vi tog hand om trädgården och huset. Penséer i lila, vitt och gult står på pelarna vid grinden och en hänglobelia är planterad i en ampel vid ytterdörren. 


Dessa två veckor har vi haft mycket regn och mulet väder så jag har ännu inte lyckats ta några vackra bilder för att visa hur vi har fått det i trädgården men jag hoppas till helgen då det lovats solsken! 




Translation

So many days, nights, weeks of longing for spring and now it's really here. The lilac is in bloom outside the kitchen window and the streets are lined with purple, white and spring scent. A bike ride away, the lily of the valley grows along the roadside and it is impossible not to stop for a while to bring a bouquet home. To fall asleep and wake up to the scent of the lilac and lily of the valley...  Gooseberries and currant bushes comes alive together with honeysuckle and lieutenant hearts. In one of the garden areas I have planted spices, in the other summer flowers such as sunflower and Daisy.

Caroline

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar