måndag 25 januari 2016

Capodanno alle Hawaii


Så kom den där kvällen som jag bävat för så länge. I flera veckor hade mina knän skakat och varje dag lyssnade jag igenom låtarna för att lära mig texterna helt utantill. Mitt i soundchecken fick jag en puss på kinden, jag var så nervös att jag missade tolvslaget. Efter några timmar var lokalen fullsatt av berusade italienare med plastblommor om halsen som förväntade sig en show av högsta kvalitet. Pojkarna öppnade kvällen till publikens jubel och jag försökte lugnt sippra i mig min öl ur ett sladdrigt plastglas. Min fluffiga frilla la sig ner mer och mer för varje låt av svett jag gick och tömde blåsan fler gånger än nödvändigt. Sen var det min tur att inta scenen. Jag tror jag sa någonting i stil med "Jag pratar inte italienska, men skål som vi säger i Sverige" innan jag svepte min whiskey och introt till första låten började. Låtar av Charline Arthur, Hylo Brown, The Carter Family och Flat and Scruggs revs av och jag kunde inte hålla mig för att dansa. Bandet var helt fantastiskt, jag kunde låttexterna, publiken dansade och jublade och vi kunde inte ha en bättre början på det nya året. En fotograf lyckades fånga mig på bild många gånger, tyvärr ser jag ut som en sammanbiten dressyrtant på de flesta av bilderna. Det är inte lätt att presentera låtar och stå för mellansnack när ingen kan engelska och det ända man kan säga på italienska är fula ord. 
Men här har ni oss, Caroline Åsgård med Germano Ciavone och Denny Rocchio Bluegrass Duett och 2/3 av Don Diego Trio.


(Fotograf: Okänd, bilderna fanns på Facebook)

Translation
Finally, here's the new years eve-post! I was so nervous I was shaking weeks before the show and I almost missed when the new year came ticking. The band was awesome, the audience were dancing and I didn't make too much of a fool out of myself. A photographer catched me on many photos but I mostly look like a very angry dressage rider. I can tell you, it's not easy to present songs when the only words you know in italian is bad words. Bluegrass, western swing, rockabilly, this band can play anything. It was a great night and we couldn't have a better start of the new year. 

Caroline Åsgård with Germano Ciavone and Denny Rocchio Bluegrass Duett and 2/3 part of Don Diego Trio.

Caroline

2 kommentarer:

Serena S. Madhouse sa...

How beautiful! You have spent the New Year in a wonderful land full of friendly people, Abruzzo! I love this region full of green. Beautiful pictures and I guess the emotion, but it must have been wonderful!

serena

Miss Baby Peaches sa...

Vad vacker du är! Kul att det gick bra trots nerverna!