torsdag 2 januari 2014

Kokkaffe med mycket grädde


Även fast än jag nu är 20 år och anser att  jag är vuxen så vill min familj fortfarande gärna ha en önskelista när julen nalkas. En av de sakerna jag önskade mig var en riktig kaffepanna så jag kan brygga riktigt kokkaffe! Har man ett litet kök får man inte plats med en kaffebryggare och eftersom att jag inte är så kaffeberoende har jag inget jätte  behov av en heller. Ska det vara kaffe så ska det vara riktigt kaffe, inget blask. När jag öppnade ett paket i brunt papper och grävde fram denna underbara kaffepanna från min moster kändes det som att jag inte behövde öppna nå mer paket. Kaffepannan från 30-talet är från företaget Kockums som tillverkade mycket husgeråd  i emalj. Har även en hink från detta företag som jag använder som papperskorg.  Idag köpte jag riktigt kokkaffe från Arvid Nordquist och var snabb med att byta ut snabbkaffet mot detta ljuvliga pulver. Riktigt kokkaffe med mycket grädde ska det vara, precis som hos gammelfarmor Sigrid! Tack så hemskt mycket Therese!
Translation
This was the best christmas gift I ever got! When I opened the gift with brown paper and found this coffee pot from my aunt, I couldn't stop smile.  Now I can make real coffee just as my great grandmother always does! Boiled coffee with a lot of cream, that's how I want it! This coffee pot is from the 30s and comes from the swedish company Kockums. 

X X X
Caroline

1 kommentar:

Arvida sa...

Vad härligt att se att det inte bara är jag som fortfarande uppskattar kokkaffe. Är lite rädd att det snart ska försvinna ur butikerna nämligen. Min mormors moster kokade alltid kaffe på vedspisen och lukten påminner alltid om henne, och nu kokar jag mitt egna i mormors gamla kanna. Det som är det lilla minuset är ju att det är svårt att få tag på fairtradekokkaffe, Gevalia har det men bara i väldigt välsorterade butiker..
Du gjorde min dag! Nu ska jag nog koka mig en kopp själv. Fin blogg :)